top of page

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Előfordulhat, hogy Önnek hosszabb vagy rövidebb ideig gondot okoz a havi törlesztőrészletek befizetése akár előre látható okból, akár nem várt negatív változás következtében. Fizetőképességében bekövetkező problémát célszerű mihamarabb, lehetőség szerint a fizetési késedelem bekövetkezését megelőzően jeleznie munkatársainknak, a közös megoldáskeresés mielőbbi megkezdése érdekében.

 

A megoldási lehetőségek szerződéstípusonként eltérőek lehetnek, így az egyedi megállapodások kivitelezéséhez mindenképp személyre szabott egyeztetés szükséges. Célunk az, hogy az ügyféllel együttműködve az adós fizetési képességét sikeresen helyreállítsuk.

 

Amennyiben ezen szándékunk ellenére a fizetési késedelem tartósan fönnáll, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét:

 

A fizetési késedelem következtében a Kölcsönszerződés rendelkezéseinek megfelelően késedelmi kamat, bizonyos szerződés típusok esetében kezelési költség is felszámításra kerül a havi törlesztési előírásokkal egyidejű esedékességgel.

A késedelem okán Társaságunk behajtási tevékenységet végez, melynek során felszólító levelek, sms értesítések kiküldésére, valamint a fedezetek személyes felkeresésére is sor kerülhet, melynek költségei szintén az Adóst terhelik.

A fizetési késedelembe esés, mint szerződésszegő magatartás, a kölcsönszerződés felmondásához vezethet, mely által a teljes tartozás lejárttá és egyösszegben esedékessé válik – azaz Önnek a teljes fennálló kölcsöntartozást meg kell fizetnie rövid határidőn belül.

Amennyiben ez nem teljesül, Társaságunk jogi eljárások megindítását kezdeményezheti, melynek költsége az Adóst terheli. Ezen költségek akár többszázezer forinttal megnövelhetik a visszafizetendő tartozást!

 

Ezen plusz kiadások elkerülése, csökkentése érdekében kérjük szíves együttműködését a megoldási folyamat megtalálásában!

 

Követeléskezelési eljárásunkról bővebb tájékoztatást a Kintlévőségkezelési Alapelvek című dokumentumban talál.

További hasznos információ található a Magyar Nemzeti Bank honlapján a fizetési nehézségek menüpontban és a túlzott eladósodottság kockázatairól szóló tájékoztatóban. 

CARION Finanszírozási Centrum Zrt.

 

 

Elérhetőségeink az alábbiakban:

ügyfélfogadás előzetes időpont egyeztetést követően, hétköznap 9-16 óra között:

1023 Budapest, Bécsi út 25.
email: hitel@carionhitel.hu  
telefon: 061 336 2800
mobilszám: 06 20 401 2279

bottom of page