Fizetési móratórium

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Mint az Ön által is ismert, a Kormány a koronavírus járvány által okozott pénzügyi, gazdasági károk mérséklése érdekében fizetési könnyítéseket biztosított a lakossági, kisvállalkozói és vállalati hitelek kapcsán.

 

A fizetési moratórium a 317/2021. (VI. 9.) Korm. rendelet - a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról - szerint 2021. szeptember 30. napjáig meghosszabbításra kerül.  Önnek ennek kapcsán teendője nincsen, az eddig érvényes nyilatkozata automatikusan érvényes a meghosszabbított időszakra is!

 

Ha Ön eddig moratóriumban volt, de most már szeretné csökkenteni a felhalmozódó összeget, a törlesztőrészletek fizetését bármikor megkezdheti. Kérjük a fizetés / nem fizetés mérlegelésekor vegye figyelembe, hogy kölcsöne futamideje akár több évvel is kitolódhat a moratórium okán!

 

Üdvözlettel:

Carion Finanszírozási Centrum Zrt.

 

 

Tisztelt Ügyfelünk!
 

Mint az Ön által is ismert, a Kormány a koronavírus járvány által okozott pénzügyi, gazdasági károk mérséklése érdekében fizetési könnyítéseket biztosított a lakossági, kisvállalkozói és vállalati hitelek kapcsán. A fizetési moratórium 2021. január 1. napjától a kisvállalati/vállalati ügyfelek részére a vonatkozó jogszabályok 637/2020. kormányrendelet szerint 2021. június 30. napjáig meghosszabbításra kerül.  

 

Jelen levelünkben a törlesztések lehetséges megoldásairól kívánjuk Önt informálni:

 

1. Amennyiben a szerződés szerinti törlesztést változatlanul - a meghosszabbított időszak alatt is - az eredeti szerződési feltételek és kondíciók alapján teljesíti, ezzel elkerüli az esetleges későbbi piaci kamatkörnyezet emelkedéséből eredő törlesztőrészlet növekedését, illetve a futamidő meghosszabbodását. Amennyiben Ön a szerződése szerint, változatlan feltételekkel kíván törleszteni, úgy ezt a szokásos módon átutalással teljesítheti, szándékát nem szükséges külön jeleznie számunkra!

 

2. Amennyiben Ön 2020. december 31. napjáig nem élt a moratóriummal, de 2021. január 01. napjától élni szeretne vele, ezen esetben kérjük szándékát mielőbb, de legkésőbb 2021. január 18. napjáig írásban jelezni szíveskedjen részünkre! 

 

3. Társaságunk a fentieken túl továbbra is lehetőséget biztosít a moratórium tőkefizetésre korlátozott alkalmazására. Ebben az esetben - a korábbi türelmi időszakban alkalmazott eljárással azonosan - az ügyfél kizárólag kamatot és egyéb díjakat fizet a moratórium időszakában, elkerülve ezzel a meg nem fizetett kamatok későbbi időszakokra terhelését és a futamidő jelentős növelését. 

 

4. Amennyiben a meghosszabbított moratóriummal – változatlanul - élni kíván, Önnek nincs teendője, az Önre automatikusan vonatkozik. A szerződéses kötelezettségek teljesítésének határideje, ezzel együtt a kötelezettségvállalás időtartama is meghosszabbodik, ezáltal az Ön tartozásának összege emelkedik.

 

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a fizetési moratórium alatt meg nem fizetett tőke, kamat, díjtételeket a moratóriumot követően kell megfizetni, a moratórium alatt keletkező hiteldíjakkal egyetemben, melynek hatására a futamidő jelentősen akár több évvel kitolódhat a moratórium előtti futamidőhöz képest. 

 

Tájékoztatjuk, hogy a fentiek alapján a moratórium csupán átmeneti fizetési könnyebbséget jelenthet ügyfeleink részére, ám hosszútávon megemeli a visszafizetendő összeget az elhúzódóan fennálló tőketartozás hatása miatt. 

 

Javasoljuk, hogy döntését ennek tudatában hozza meg! 

Bízunk a további, sikeres együttműködésben!

 

Tájékoztató a fizetési moratóriumról (Word)

 

Nyilatkozat továbbfizetésről vállalati ügyfeleknek (Word)

 

Nyilatkozat továbbfizetésről lakossági ügyfeleknek (Word)

Elérhetőségeink az alábbiakban:
email: hitel@carion.hu
telefon: 061 336 2800
mobilszám: 06 20 401 2279


Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, keressen a megadott elérhetőségeinken, forduljon hozzánk bizalommal!


Üdvözlettel,
Carion Finanszírozási Centrum Zrt.